PISA 2018 și inegalitățile din învățământul din România – dezbatere la București

Institutul pentru Solidaritate Socială (ISS) organizează două evenimente publice pentru a marca apariția rezultatelor PISA din anul 2018, unul la București și unul la Cluj-Napoca. Din trei în trei ani, rezultatele PISA pornesc o amplă discuție despre calitatea sistemelor de învățământ din lume. În România, discuția se axează de cele mai multe ori pe procentulRead more about PISA 2018 și inegalitățile din învățământul din România – dezbatere la București[…]

Institutul pentru Solidaritate Socială (ISS) organizează două evenimente publice pentru a marca apariția rezultatelor PISA din anul 2018, unul la București și unul la Cluj-Napoca.

Din trei în trei ani, rezultatele PISA pornesc o amplă discuție despre calitatea sistemelor de învățământ din lume. În România, discuția se axează de cele mai multe ori pe procentul elevilor care nu stăpânesc noțiuni de bază la matematică și limba română și pe locul României în clasamentul mondial.

Institutul pentru Solidaritate Socială propune o discuție alternativă, orientată spre inegalitățile din sistemul de învățământ ce pot fi identificate pornind de la rezultatele PISA. Evenimentele se vor axa pe două dimensiuni:

  1. interpretarea rezultatelor pentru a înțelege inegalitățile
  2. cum pot evaluările de tip PISA să fie folosite pentru a produce politici publice capabile să diminueze inegalitățile din sistemul de învățământ românesc.

Evenimentul din București va avea loc în Amfiteatrul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, începând cu ora 18.30.

Invitați:
Sebastian Țoc (Institutul de Cercetare a Calității Vieții, SNSPA)
Bogdan Florian (SNSPA)
Mădălina Muscă (Institutul pentru Solidaritate Socială)
Mihai Vasile (Institutul pentru Solidaritate Socială)

Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.