Trei propuneri pentru criza climatică, doar una bună!

Institutul pentru Solidaritate Socială (ISS) organizează dezbaterea despre soluțiile la criza climatică împreună cu Daniela Gabor, profesoară de Economie și Macrofinanțe la UWE Bristol și membră în Consiliul Științific al Institutului pentru Solidaritate Socială. Recent, a coordonat raportul Comisiei de Experți pentru Finanțe Sustenabile pentru Partidul Laburist. Va avea loc o discuție în jurul soluțiilorRead more about Trei propuneri pentru criza climatică, doar una bună![…]

Institutul pentru Solidaritate Socială (ISS) organizează dezbaterea despre soluțiile la criza climatică împreună cu Daniela Gabor, profesoară de Economie și Macrofinanțe la UWE Bristol și membră în Consiliul Științific al Institutului pentru Solidaritate Socială. Recent, a coordonat raportul Comisiei de Experți pentru Finanțe Sustenabile pentru Partidul Laburist.

Va avea loc o discuție în jurul soluțiilor care se oferă astăzi la criza climatică. Acestea se împart în trei categorii:
– efort individual: zburăm mai puțin, cumpărăm local și fără pungi de plastic, mâncăm mai puțină carne;
– mecanisme de „piață”: piața liberă răspunde amenințării unor profituri mai mici prin inovații tehnologice;
– un stat puternic: Green New Deal pentru o tranziție justă.

Doar una dintre aceste soluții poate să genereze decarbonizarea rapidă de care avem nevoie ca să îndeplinim obiectivele Acordului de la Paris de a preveni o creștere a temperaturii globale cu mai mult de 2C.

Alături de Daniela Gabor va participa și Alexandra Corbu, directoare a Asociației Veganilor din România, un ONG dedicat promovării unei alimentații vegetale și a unui stil de viață care exclude exploatarea animalelor. Asociația organizează evenimente de promovare a alternativelor vegetale și informează cu privire la impactul zootehniei asupra mediului și asupra bunăstării animalelor.

Participarea altor persoane va fi confirmată curând.

Eveniment organizat de Institutul pentru Solidaritate Socială, în parteneriat cu Colegiul Național „Gh. Lazăr”.

Intrarea este liberă.

Întâlnirea va avea loc luni, 3 februarie, ora 10.00, la Amfiteatrul Colegiului Național Gheorghe Lazăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.